COLOMBA DELICE: DRAGOCEN RECEPT, KI USTVARI POPOLNO SIMFONIJA OKUSOV.

V radostnem spomladanskem vzdušju Colomba Delice, kot harmonična združitev med Hausbrandtom in mojstrom vseh slaščičarskih mojstrov Iginiom Massarijem, že po tradiciji oznanja prihod Velike noči. Skrbno izbrane in izkušeno pripravljene sestavine so osnova za testo Colombe Delice, sladice, ki je navdihnjena s tradicijo, medtem ko njeno dragocenost lahko odkrijemo skozi harmoničnost njene kakovosti. Na prvi pogled nas pritegne bogata povrhnjica z mandlji in glazuro, nato nas očara dišeče testo, oboje pa v vsej svoji enostavnosti odkriva izkušenost pri pripravi vzhajanega testa. Ob razrezu, v osrčju recepta, se osvobodijo vanilijeve dišave in odkrije mehka kompaktnost testa, kandirano sadje in luknjice, nežno izklesane iz naravne svežine sladice. V ustih tvorijo uravnotežena sladkost in mehkost testa popolno kombinacijo s hrustljavostjo glazure, ki poudari lešnike* in njihov izrazit okus, vendar kljub temu ohrani slastnost mandljev.

colomba-2018

Njene prefinjene sugestije so shranjene v novem vsebniku, ki je okrašen z ilustracijami, ki ponazarjajo preprostost njenih sestavin. Med drugim: »vanilijevi stroki« z Madagaskarja, ki testu podarijo nežno naravno aromo, kandirani koščki skrbno izbranih pomaranč, mandlji in glazura iz lešnikov. K edinstvenosti vsebnika prispevajo nežna čustva barv Martina Zanettija: subtilni odtenki modre, vijolične in rumene, ki skupaj z dragocenimi pozlačenimi okraski prikličejo toplino pravkar prebujene pomladi.

colomba

*Pridobljeno izključno iz “Lešnikov Piemonte”