Užitek degustacije

V vsaki posamezni skodelici kave so zajeta leta prizadevanj, študij in raziskav. Vsaka skodelica pripoveduje zgodbo o spretnih rokah, umazanih od zemlje, in najnovejših napravah. Vsaka skodelica dokazuje odlično mešanico med tradicijo in sodobnostjo, med preteklostjo in prihodnostjo. V 7 gramih kave Hausbrandt združuje dragoceno tradicijo, pozornost do detajlov, študije in kakovost.

Zato kave Hausbrandt ne pijemo: jo degustiramo. Vsi ti njeni tisočeri odtenki razkrivajo skrite kotičke sveta, ki ga postopoma odkrivamo. Skodelica kave je edinstvena izkušnja, ki nas popelje na odkrivanje intimnosti naših občutkov. Dolgo popotovanje v edinstvenem in dragocenem trenutku.

VID

vista1

Vsaka skodelica kave je edinstvena in neponovljiva slika. S svojimi toplimi barvami kavna krema razkriva ekskluzivne risbe, ki jih sestavljajo žametne in nežne proge.
Dobro kavo je treba najprej okusiti s pogledom.

OKUS

gusto1

V ustih se s kavo razbohotijo občutki. Na vrhu jezika občutimo sladkost prvega dotika, ob straneh pa se vijejo električne note kislosti, ki se nato prelijejo v grenak okus na okušalnih brbončicah na dnu ust. Harmoničnost dobre kave se skriva v tem usklajenem plesu nasprotujočih si občutkov. Sladko, kislo in grenko se skupaj pomešajo v dolg, popoln in močan okus.

SLUH

udito

Skodelica espresso kave je kot premikajoči se orkester, virtuozni crescendo zvokov tradicije, ki se izlivajo v majhno belo skodelico. Prasketanje kavnega aparata, zamolkel zvok tlačilnika in vstop vode v merilno žličko napovedujejo, da bo čez kako sekundo dospela kava v obliki pravcate simfonije.

VONJ

olfatto

V skodelici kave je več kot 700 arom.
To je svet vonjav, ki omamijo dušo, in se skrivajo pod mehko kavno kremo. Če zmešamo kavo, smo obdani z notami pražene kave, cvetja, sadja in začimb.

DOTIK

tatto

Stik med kavo, ustnim nebom in jezikom je mehak in žameten zaradi delcev olja, ki prenašajo vse komponente arome.